Кралят на Великобритания Чарлз III ще пропусне ангажиментите си през следващата

...
Кралят на Великобритания Чарлз III ще пропусне ангажиментите си през следващата
Коментари Харесай

Притеснителна новина за Чарлз III

Кралят на Великобритания Чарлз III ще пропусне уговорките си през идната седмица по случай Деня на Общността на нациите, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на информация от Бъкингамския замък.

Монархът ще бъде заместен от брачната половинка си кралица Камила.

75-годишният Чарлз бе принуден да се отдръпна от обществените си отговорности, откакто предишния месец бе обявено, че е бил диагностициран с неуточнена форма на рак - по-малко от 18 месеца след началото на ръководството му.

В резултат на това кралят, който е глава на Общността на нациите (наричана в предишното Британска общност), включваща 56 самостоятелни страни, няма да може да участва в понеделник на ежегодната празнична работа в Уестминстърското абатство и на приема по-късно.

Съпругата му кралица Камила ще бъде отпред на групата от висши кралски особи, сред които ще бъде престолонаследникът принц Уилям, само че не и брачната половинка му принцеса Кейт, която също отсъства от публичния живот, откакто претърпя коремна интервенция при започване на годината. Според английските медии не става въпрос за онкологично заболяване. 

Макар че Чарлз извършва формалните си държавни отговорности и през днешния ден бе сниман по време на среща с министъра на финансите Джереми Хънт, ден преди да направи изказването си за бюджета пред Народното събрание, към момента не е ясно по кое време английският монарх ще се върне към нормалната си обществена роля.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР